bloemen

Bloeiende planten hebben gewoonlijk een verlengde of terugkerende levenscyclus, afhankelijk van de familie en de geslachten van de plant; ter vergelijking: de vegetatieve levenscyclus van planten is de levenscyclus van de plant zonder de hulp van een voortplantingsstengel of een seksueel voortplantingsorgaan. Sommige planten hebben zowel een vegetatieve als een reproductieve levenscyclus. De reproductieve levenscyclus van planten is de levenscyclus van de plant vanaf de ontkieming van het zaad via de groei en ontwikkeling van de plant tot het einde van de levenscyclus van de plant.

Geslachten, een soort groep van bloeiende planten, hebben slechts één definitie. Het is mogelijk dat er meer dan één geslacht is voor een bepaalde habitat. Deze planten worden soms gegroepeerd naar analogie om hun levenscyclus te verklaren.

Een alternatieve manier om naar deze planten te kijken is hun fysieke kenmerken te onderzoeken. Sommige planten hebben bijvoorbeeld fluweelachtige bladeren met grote bloemen, haarachtige bloemtrossen of glanzende bladeren. Deze kenmerken hebben te maken met de soort of variëteit van de planten.

Deze planten worden dus ingedeeld in klassen en families omdat zij bepaalde overeenkomsten en verschillen vertonen. Kennis van deze verschillen en overeenkomsten vergemakkelijkt de diagnose van de ziekten of symptomen bij de planten. Veel plantenziekten zijn niet te genezen. De ziekte is alleen genezen als de oorzaak wordt weggenomen.

In tropisch Amerika is Talking-opsis een van de meest voorkomende ziekten bij bananenbomen. Het is een schimmel met een lange Latijnse naam. Uiteindelijk gingen in januari 2007 tientallen bananenbomen die op de wachtlijst stonden om naar Europa te worden verscheept, verloren toen kinderen en ouderen uit een diepe slaap werden gewekt door ijsstormen.

Plant-, cultuur- en medicinale problemen

Het fysieke uiterlijk van bananenbomen is het gemakkelijkst uit te leggen. Deze palmen worden zo genoemd vanwege de grote ronde vruchten die lijken op vingers van grote trechters. De vruchten van monnoticeable aders in een donkergroen geval. Volgens een wetenschappelijke studie is de leeftijd van de monnotiseerbare aders in bananen 70 miljoen jaar geleden.

Bananenbomen geven de voorkeur aan een nachttemperatuur van 13 tot 18 graden celcius; een dagtemperatuur van 29 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 60 procent. De bananenboom, die overal in de tropen groeit, ook in Afrika, is een van de grootste verbruikers van stikstof en wordt daarom in veel landen als “bospest” geteeld.

Kauwsporen van de bananenboom kunnen residuen bevatten van urushiol, een hedronide verbinding. De boom gebruikt ook mangaan en ijzer. Bananenbomen worden soms bemest om de vruchtgroei te stimuleren.

Na de moesson begint de jonge bananenboom mannelijke en vrouwelijke bloemen te ontwikkelen. Tijdens het proces ontwikkelen de vrouwelijke bloemen een kleine vrucht die balaminopis of kleine banaan wordt genoemd. Deze boom wordt daarom de bananenboom genoemd. Bananenbomen zijn in januari en februari vaak in supermarkten te vinden.

Bananenbomen staan bekend om hun hoge overlevingskans. Daarom worden ze in veel verschillende landen aangeplant om de toekomst van de volgende generatie bananen veilig te stellen. De volwassen vrouwelijke bananen worden “vuilnisbananen” genoemd, omdat ze zo giftig zijn voor vogels dat ze niet geplukt hoeven te worden. De geurige bladeren worden gebruikt om bananenbladeren te parfumeren en men gelooft dat ze een anti-afrodisiacum werking hebben. Bananenbomen zijn ook bedreigde dieren die het doelwit zijn van stropers.

Er zijn veel verschillende hybriden van monocotyledonen van bananenbomen. De vroegst bekende monocotsoorten werden in het Caribisch gebied ontdekt in begrenzende lianen. Deze lianen stelden de snelle reizigers in staat zich tussen de dicht opeengepakte bomen te wringen. Stel je eens voor hoe de bananenplanten eruit zouden hebben gezien als het reizen tussen deze bananenplanten niet mogelijk was geweest!

De vele medicinale toepassingen van bananenplanten zijn hoest, koorts, wonden en zwellingen. Slakken kunnen een probleem vormen op de bananenplanten, dus gooi ze weg. beris baanbrekend onderzoek suggereert dat de vogelvallen op een of andere manier stikstof uit de lucht verzamelen en omzetten in zetmeel waar de bananenplanten van genieten. Deze stikstof in de vorm van ammonium is wat bij vogels bekend staat als “bletch”.

Een ander fascinerend feit over bananenplanten is dat de vruchten gelijktijdig met de bloei rijpen. Als je geluk hebt, zie je de goudkleurige bloemen openbarsten en hun gouden zaden laten vallen en zijn te verkrijgen bij een bloemengroothandel. De meeste bananen worden bestoven door vogels. Maar bij een studie bleek dat aardbeiplanten meer bestoven werden door de bananenplant dan door vogels. Dit suggereert dat de bananenplant misschien een belangrijke rol speelt in het tropische ecosysteem door vogels aan te trekken naar de geïsoleerde tropische eilanden in de Stille Oceaan.

De bananenplant wordt de “koning der amalgamaten” genoemd en de bomen zijn hoger en meer dan een meter hoog. Je zou denken dat de bananen snel rijpen, maar als er een storm opsteekt, worden ze allemaal door erosie getroffen.